Kokemuksia ammatillisen toimijuuden rakentumisesta osatyökykyisten syöpään sairastuneiden kontekstissa - Tapio, Riina (2022)
Ammatillinen toimijuus määrittää osaltaan sitä, kuinka yksilö toimii tai ei toimi työympäristössään. Ilmiönä se on kontekstuaalista, muuttuvaa ja kokemuksellista. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää osatyökykyisten ammatillisen toimijuuden kokemusta ja sen rakentumista syöpään sairastuneiden kontekstissa. Tutkimuksessa etsittiin vastausta siihen, miten yksilön ammatillinen toimijuus rakentuu ja kuinka se koetaan muutoksessa vakavan sairauden myötä sekä miten erilaiset työelämäkokemukset vaikuttavat ammatillisen toimijuuden kokemukseen. Tutkimuksessa tarkastellaan osatyökykyisten syöpään sairastuneiden kerronnassa rakentuvaa ammatillista toimijuutta.