Tiedustelulait muuttuvassa hybridiuhkien maailmassa - Saarikoski, Erkki (2022)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on vastata kysymykseen, kuinka viranomaiset voivat tiedustelulakien mukaisilla toimivaltuuksilla torjua niitä kansallisen turvallisuuden uhkia, joita hybridivaikuttamisen keinoin on mahdollista synnyttää. Jotta kysymykseen voidaan vastata, tutkimuksessa määritellään valitun tutkimusaineiston perusteella kansallinen uhkakuvakäsite, josta johdetaan kansallinen hybridiuhkakäsite. Tähän käsitemuodostukseen käytetään ankkuroitua menetelmää.