ERP-integraatioprojektien yleisimmät ongelmat ja niiden hallinta - Strömberg, Aleksanteri (2022)
ERP-integraatiot ovat yleistyneet merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneita integroimaan olemassa olevaan ERP-järjestelmään uusia toiminnallisuuksia. Tämä on kuitenkin erittäin riskialtis sekä aikaa vaativa prosessi, jonka vuoksi useimmat tällaisista projekteista ovat epäonnistuneet. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli tarkastella, minkälaisia ongelmia ERP-integraatioprojektin toteuttamisessa esiintyy sekä kuinka tällaisia ongelmia voitaisiin hallita ja kuinka ERP-integraatioprojektin onnistumisen varmuutta voitaisiin parantaa. Tämä tutkimus toteutettiin systemaattisena kirjallisuuskatsauksena. Tutkimustulosten perusteella pystyttiin huomaamaan, että ERP-integraatioprojektin toteuttamisesta löytyy paljon erilaisia ongelmia, mutta näistä yleisimpiä olivat esimerkiksi huono projektinhallinta sekä ylimmän johdon sitoutumattomuus projektiin. Jo näillä kahdella ongelmalla oli suuri vaikutus siihen, että onnistuuko projekti vai ei. ERP-integraatioprojektin onnistumisen edistämiseen löytyi erilaisia tapoja. Kriittisten menestystekijöiden tunnistaminen ja soveltaminen, oikean järjestelmän valinta organisaation tarpeisiin nähden sekä riskienhallinta projektin aikana olivat merkittäviä tekijöitä projektin onnistumisen kannalta. Vaikka projektin onnistumiseen vaikuttavat tekijät olisi huomioitu projektin aikana, koskaan ei ole täyttä varmuutta projektin onnistumiselle.