Utilizing agile methods in continuous software development - Kiiski, Miko (2022)
Ohjelmat ja järjestelmät ovat osa kaikkien päivittäistä elämää. Teknologiat muuttuvat kiihtyvällä tahdilla, uusia innovaatioita syntyy ja toimintatavat voivat muuttua yhdessä yössä maailman tilanteen mukaan. Ihmisten ja organisaatioiden tarpeet muuttuvat nopealla syklillä. Muutokset markkinoilla ja liike-toimintaympäristöissä vaikuttavat siihen, että organisaatioiden on reagoitava nopeasti ja pystyttävä vastaamaan muutoksiin. Organisaatioiden on pystyttävä ylläpitämään ja parantamaan omia sovellus- ja ohjelmistokehitysprosessejaan, mikäli aikovat pysyä kilpailijoiden edellä. Organisaatiot pyrkivät vastaamaan muutoksiin hyödyntämällä ketteriä menetelmiä ohjelmistokehityksessä. Ketterien ohjelmistokehitysmenetelmien hyödyntämiseen on tarjolla useita erilaisia viitekehyksiä ja käytänteitä. Haasteita tuottaakin oikeiden tapojen valinta ja niiden hyödyntäminen käytännössä ohjelmistokehityksessä. Uusimpien mene-telmien joukossa on jatkuva ohjelmistokehittäminen, jonka tarkoitus on tehdä ohjelmistotuotannosta yksi yhtenäinen sykli, joka kulkee organisaation läpi. Tutkielmassa toteutetaan laadullinen tutkimus, jonka on tarkoitus selvittää ketterien menetelmien hyödyntämistä jatkuvan ohjelmistokehityksen saavuttamiseksi organisaatiossa. Empiirinen aineisto kerättiin teemahaastatteluilla. Haastateltavat työskentelivät eri rooleissa ohjelmistokehitystiimeissä. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että ketterien menetelmien suurimpia haasteita on niiden konseptien ja termien määrittely sekä kouluttaminen. Havaittiin myös, että vaikka viitekehykset tunnetaan hyvin, niin niiden hyödyntäminen käytännössä on haastavaa.