“Rentouduin puhumaan englantia paremmin, yleensä jännitän sitä paljon” : prosessidraama englannin opetuksen välineenä - Välimaa, Mari (2022)
Kun opiskellaan draaman kautta keskiössä ovat kuvitteelliset tilanteet. Nämä kuvitteellisissa tilanteet ovat hyvin ominaisia teatterille ja joillekin ne tarjoavat mahdollisuuden ottaa osaa luokan toimintaan turvallisemmin. Draama tarjoaa oppitunneille toiminnallisen menetelmän, jolla pureutua Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa mainittuihin laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin. Draama tuntuisi teoriassa tarjoavan mahdollisuuksia moneen oppitunneilla, mutta miten oppilaat kokevat draaman tekemisen? Tässä tutkimuksessa kokeiltavaksi toiminnaksi on valittu prosessidraama ja sen keinot.