Measuring the technical performance of a security operations center - Forsberg, Joonas (2022)
Tutkimuksessa selvitetään tietoturvavalvomon (engl. Security Operations Center, SOC) suorituskykyindikaattoreiden tämän hetkistä kyvykkyyttä mitata tietoturvavalvomon teknistä suorituskykyä. Empiirisen kokemuksen perusteella voidaan todeta, että tällä hetkellä yleisesti käytössä olevat menetelmät eivät ole riittäviä erilaisien tietoturvavalvomoiden teknisen suorituskyvyn mittaamiseen. Teknisten suorituskykyindikaattoreiden puute aiheuttaa sen, että tietoturvavalvomoiden teknistä suorituskykyä on hankala mitata, jonka seurauksena tietoturvavalvomon käytännön vaikutusta organisaation kyberpuolustuskyvykkyydelle on hankala määrittää.