Scrum-viitekehyksen vaatiman hallinnollisen työn vaikutus tiimin toimintaan - Skaniakos, Aleksanteri (2022)
Tässä tutkimuksessa on tarkasteltu Scrum-viitekehyksen luomia vaikutuksia organisaation sisällä sen hallinnollisen työn sekä johtamisen näkökulmasta. Tutkimus on toteutettu laadullisena kirjallisuuskatsauksena. Tutkimuksen tarkoitus on löytää hallinnollisen työn vaikutuksia Scrum-tiimin toimintaan, sekä löytää hallinnolliseen työhön vaikuttavia positiivisia ja negatiivisia tekijöitä. Tutkimuksessa tunnistettiin erityisesti inhimillisten tekijöiden sekä johtamisen vaikuttavan suuresti Scrum-tiimin toteuttamaan hallinnolliseen työhön sekä sen toimintaan kokonaisuudessa. Palvelevalla johtamistyylillä voidaan luoda tehokkaampia ja tyytyväisempiä tiimejä, jotka seuraavat Scrumin prosessia sekä määritelmiä toteuttaen sitä tarkoituksenmukaisesti. Virheellisellä Scrumin tulkinnalla tai johtamisella voidaan luoda tyytymättömiä ja epämotivoituneita tiimejä, jotka eivät seuraa hallinnollisen työn periaatteita täten muuttaen sen esteeksi tiimin toiminnalle toisin kuin hyödylliseksi osaksi.