Design and characterization of a tunable amplifier for 500 - 1000 kHz frequency range - Jurvanen, Aukusti (2022)
Tässä työssä suunniteltiin, simuloitiin ja rakennettiin radiotaajuus (RF) -vahvistin toimimaan säädettävällä taajuusalueella. Vahvistimella saadaan tuotettua korkeajännitteisiä radiotaajuussignaaleja ionikimputtimelle, jolla parannetaan tutkimuksissa käytettävän ionisuihkun laatua. Työn tavoitteena oli rakentaa vahvistin, jolla saadaan tuotettua 400 Vpp jännitesignaali ionikimputtimen elektrodeille ja joka operoi 500 kHz - 1000 kHz taajuusalueella. Lopulta 600 kHz - 1000 kHz taajuusalue saatiin katettua halutulla 400 Vpp jännitteen amplitudilla.