Tvåspråkig juristutbildning i Finland : studerandes åsikter om och erfarenheter av studieprogrammet - Liski, Emilia (2022)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää kaksikielistä oikeustieteellistä korkeakoulututkintoa suorittavien opiskelijoiden mielipiteitä ja kokemuksia koulutusohjelmasta, sen toimivuudesta sekä vaikutuksista opiskelijoiden tulevaisuuteen ja työllistymiseen. Tutkimuskohteena ovat Helsingin yliopiston järjestämään oikeustieteen koulutukseen osallistuvat opiskelijat, joiden opinnot sijoittuvat joko Helsingin tai Vaasan yksikköön. Tutkimusmateriaali koostuu opiskelijoiden vastauksista ja tutkimustuloksista, jotka olen kerännyt luomallani anonyymilla internetkyselyllä. Tutkimusmateriaalia tarkastellaan kvalitatiivisin tutkimusmetodein. Tavoitteena on myös selvittää, sisältävätkö suomen- ja ruotsinkielisten opiskelijoiden vastaukset merkittäviä eroavaisuuksia, ja miten ne näkyvät tutkimustuloksissa.