Family fury : arguments the Gilmore style - Murisoja, Ulla (2022)
Pragmatiikan ja keskusteluanalyysin avulla voidaan tutkia luonnollisesti ilmeneviä kommunikaatiotilanteita ja tulkita puhujien todellisia tarkoitusperiä heidän sanojensa takana. Tutkimusta on tehty viime vuosina jossain määrin myös ei-luonnollisten, kuten televisiosarjoissa ilmenevien kommunikaatiotilanteiden parissa. Television tutkiminen ilmiönä on mielenkiintoinen, sillä television merkitys ihmisten elämässä on nykyään suurempi kuin ennen.