Affektiivisten tekijöiden näyttäytyminen elämäntapamuutosprosessissa - Arponen, Emmi (2022)
Terveellisillä elintavoilla tiedetään olevan suotuisia vaikutuksia ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Elämäntapamuutoksen tekeminen kohti terveellisiä elintapoja ei kuitenkaan ole aina helppoa, ja elämäntapamuutoksen hyödyistä huolimatta erityisesti nykyaikaisten interventioiden pitkäaikainen vaikuttavuusnäyttö jää usein heikoksi. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että elämäntapamuutoksen tulosten pysyvyyden ja vaikuttavuuden takaamiseksi tarvitaan menetelmiä, jotka huomioivat entistä kokonaisvaltaisemmin muutosprosessiin vaikuttavat ja siinä näyttäytyvät psykologiset tekijät, kuten affektiiviset tekijät. Tämän laadullisen tutkimuksen tarkoituksena on kuvata affektiivisten tekijöiden näyttäytymistä hyväksymis- ja omistautumisterapiaan pohjautuvaan elämäntapamuutosinterventioon osallistuneiden elämäntapamuutosprosessissa.