Akateemisten työntekijöiden diskurssit, identiteetit ja toimijuus yhdistyneessä Tampereen yliopistossa - Vasama, Teemu (2022)
Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät vuonna 2019. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli syventää ymmärrystä yhdistymisprosessista tarkastelemalla sitä akateemisten työntekijöiden näkökulmasta uuden julkisen johtamisen kontekstissa. Erityisesti tutkittiin sitä, millaisia diskursseja työntekijöiden puheessa esiintyi yhdistyneeseen yliopistoon liittyen ja millaiseksi he rakensivat ammatillista identiteettiään ja toimijuuttaan.