Finnairin Facebook-viestintä COVID-19 pandemian aikana - Salonen, Essi (2022)
Kesällä ja alkusyksystä 2021 maailma alkoi pikkuhiljaa avautumaan COVID-19 pandemian aiheuttamista suluista. Rokotekattavuus varsinkin EU-alueella oli noussut hyvää tahtia ja EU:ssa otettiin käyttöön COVID-todistus, joka mahdollisti paremman liikkumisen EU:n sisällä. Syksyllä rajansa helpommalle matkustamiselle avasivat myös muun muassa Thaimaa ja USA. Tässä tutkimuksessa tutkittiin Finnairin Facebook-viestintää kesä-joulukuussa 2021. Tarkoituksena oli selvittää miten ja kuinka paljon Finnair viesti koronasta ajanjakson aikana sekä millaista osallistamista Finnairilla oli Facebookissa. Finnair valikoitui tähän työhön siitä syystä, että se on suomalainen lentoyhtiö ja he ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Facebook valittiin tutkimukseen siksi, että sen nähdään olevan sosiaalisten medioiden markkinajohtaja. Finnairilla on myös suurin seuraajamäärä Facebookissa ja he viestivät siellä suomeksi, kohdistaen viestejään suomalaisiin kuluttajiin. Tutkimuksessa hyödynnettiin kvantitatiivisia sekä kvalitatiivisia menetelmiä. Viestien sisältöä analysoitiin käyttäen kvalitatiivisia menetelmiä ja osallistamista analysoitiin käyttäen avuksi kvantitatiivisia menetelmiä. Tutkimuksen aineisto kerätiin koodikirjaan Finnairin Facebookista. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, kuinka maailman tapahtumat vaikuttivat myös Finnairin Facebook-viestintään. Eri kuukausina nousi vahvemmin esille eri teemat. Osallistamista tutkittaessa huomattiin kuluttajien kaipaavan viestejä, jotka teemaltaan keskittyvät joko kaukomaihin tai esimerkiksi yrityksen henkilökunnan esittelyyn tai muuhun kevyempään, ei myyvään, sisältöön. Viesteissä ei tarvinnut olla call to actionia tai hashtageja, mutta kuva tai videon olemassaolo oli toivottavaa. Tyyliltään viesti sai olla joko toteava tai vahvistava.