The linguistic landscape and representations of Finnish parliamentary parties on their websites - Santa, Roosa (2022)
Virtuaalisen kielimaisematutkimuksen avulla voidaan tarkastella kielenkäyttöä netissä ja tuoda ilmi kielten välisiä valtaeroja (Ivkovic and Lotherington 2009: 32). Poliittiset puolueet hyödyntävät nettisivuja jakaakseen tietoa, saadakseen ihmiset kiinnostumaan politiikasta ja demokratiasta, ja luodakseen suhteita kannattajiensa kanssa (Gibson and Ward 2000: 305–306). Nettisivuja voidaan hyödyntää myös tietynlaisen kuvan ja imagon luomiseen.