"Tietoisuuden virtausta kvasihavainnoituvissa Gibson-matriiseissa" : käsitykset tekoälystä tieteiskirjallisuuden historiassa ja erityisesti Dan Simmonsin romaanissa Hyperion - Ahonen, Pekka (2022)
Tässä tutkimuksessa tutkin tekoälyjä tieteiskirjallisuuden historiassa ja erityisesti Dan Simmonsin Hyperion-tieteisromaanissa. Romaani sijoittuu ihmiskunnan kaukaiseen tulevaisuuteen ja seuraa pyhiinvaeltajaseurueen matkaa kohti mystistä planeettaa, Hyperionia. Tarinan poliittisen valtataistelun keskeinen toimija on myös kehittyneiden tekoälyjen yhteenliittymä, TechnoCore.