From being assessed to becoming an assessor : exploring the professional identities of student and novice teachers of English in assessment literacy - Vesala, Vera (2022)
Tämän laadullisen maisterintutkielman tarkoituksena oli tarkastella kuuden nuoren englannin opettajan ammattiiidentiteettiä arvioijana. Erityinen kiinnostuksen kohde oli uran nivelvaihe, jossa arvioitava kasvaa arvioijaksi. Täten tutkielma pyrki kartoittamaan sekä osallistujien omia kokemuksia arvioinnin kohteena olemisesta, että heidän näkemyksiään arvioijana olemisesta. Tutkimuksen yksi tavoitteista näin ollen oli muodostaa kattavampi kuva erilaisista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa arvioijaidentiteetin ja arvioinnin lukutaidon muotoutumiseen.