7.- ja 9.-luokkalaisten sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen yhteys koettuun itsetuntoon liikuntatunneilla - Erikkilä, Emmi; Virtanen, Janna (2022)
Tämän pro gradu- tutkielman tarkoituksena oli selvittää 7. ja 9.-luokkalaisten sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen ja koetun itsetunnon yhteyttä liikuntatunneilla. Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen yhteyttä itsetunnon tasoon liikuntatuntien kontekstissa ei ole juurikaan tutkittu ja tällä pro gradu -tutkielmalla pyrimme täyttämään tätä tutkimusaukkoa. Tutkimuskysymyksiä oli kolme; 1. Mikä on oppilaiden itsetunnon ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen taso tutkimushetkellä? 2. Miten oppilaiden liikuntatunneilla kokema sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunne on yhteydessä oppilaiden itsetunnon tasoon? 3. Miten koetun itsetunnon ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen tasot eroavat eri luokka-asteiden sekä sukupuolten välillä?