Käyttäjäkokemustutkimuksen toteutus osana sovelluskehityksen päätöksentekoa - Ahlfors, Rori (2022)
Sovelluskehityksessä ratkaistaan ongelmia ja tehdään päätöksiä koskien käyttäjäkokemusta ja sen tutkimista. Ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen tutkimuskentällä käyttäjäkokemustutkimus on yleistynyt vuosituhannen alusta lähtien, mutta miten se toteutuu yrityksissä? Käyttäjäkokemustutkimuksen mahdollistuminen osana sovelluskehitystä on tämän pro gradu -tutkielman lähtökohta. On tutkittu, että käyttäjien osallistaminen kehitykseen voi käytännössä olla vaativaa. Aikaisempi tutkimus on tuonut esille yrityksissä ilmeneviä käyttäjäkokemuksen arvioimisen esteitä, sekä ottanut kantaa siihen, miten kognitiiviset vinoumat ilmenevät sovelluskehittäjien ongelmanratkaisussa. Tutkielman tavoitteena on kartoittaa, miten kognitiiviset vinoumat ilmenevät sovelluskehityksen teknisten avainhenkilöiden jäsennyksissä koskien käyttäjäkokemustutkimusta. Tutkimusmenetelmänä on laadullinen teemahaastattelu. Aineisto koostuu tapausyrityksen 10 teknisen avainhenkilön vastauksista koskien käyttäjäkokemustutkimusta. Kohdennetun sisällönanalyysin menetelmällä aineistosta osoitetaan kohtia, jotka tunnistetaan keskeiseksi käyttäjäkokemuksen, sen tutkimisen ja siihen liittyvän päätöksenteon kannalta. Tutkimustulokset valaisevat käyttäjäkokemustutkimuksen mahdollistumista osana sovelluskehitystä ja kasvattavat aikaisempaa tutkimusta löytäen uusia näkökulmia tutkimuksen toteutumisen esteisiin. Ensinnäkin tuloksista käy ilmi, että sovelluskehityksen tekniset avainhenkilöt kokevat, että käyttäjäkokemus ja sen tutkiminen ei ole heidän ominta alaansa, ja toisaalta heillä on mahdollisuus lisätä projekteille varattuja aika-arvioita sekä viestiä johdolle lisäresurssien tarpeesta koskien käyttäjäkokemustutkimusta. Tekniset avainhenkilöt kokevat, että käyttäjäkokemustutkimuksia pitäisi tehdä enemmän, jotta sovelluskehitystä tehtäisiin alusta asti laadukkaammin. Käyttäjäkokemustutkimuksia ei tehdä siksi, että ne vievät liikaa aikaa ja hidastavat kehitystä, eivätkä ne sovi kiireiseen yrityskulttuuriin. Toiseksi tuloksista selviää, että kognitiivisia vinoumia voidaan nähdä ilmenevän monella tasolla sovelluskehityksen päätöksenteossa: näkemyksiin käyttäjäkokemustutkimuksesta vaikuttavat saatavuusharhat, ankkurointivaikutus, toiveikas ajattelu, vahvistusharhat, valokeilavaikutus, asiantuntijuuden kirous, yli-itsevarmuus, negatiivisuusvinouma, vinoumien sokea piste sekä muualla keksityn tiedon vinouma. Tutkielma esittää jatkotutkimusaiheita käyttäjäkokemustutkimuksen esteiden karsimiseen sekä päätöksenteon olosuhteiden parantamiseen liittyen.