Sosiaalityöntekijöiden näkemyksiä parisuhteen merkityksestä ja tukemisesta asiakastyössä - Kuittinen, Henna (2022)
Tämä maisterintutkielma käsittelee sosiaalityöntekijöiden ajatuksia parisuhteen merkityksestä asiakkaan tilanteen kannalta sekä parisuhteen tukemista asiakastyössä. Tämä tutkielma on laadullinen tutkimus, jonka taustalla näkyy fenomenologinen lähestymistapa. Fenomenologinen tutkimussuuntaus sopii aiheeseen jossa ollaan kiinnostuttu tutkittavien ajatuksista sekä kokemuksista. Lisäksi tutkielmassa käsitellään parisuhteeseen liittyvää teoriaa ja aiempaa tutkimusta, jota peilataan lopuksi myös tämän tutkielman aineiston tuloksiin. Tutkimus toteutettiin kesällä 2022 haastattelemalla kahdessa ryhmähaastattelussa eri sosiaalialan sektoreilla työskenteleviä sosiaalityöntekijöitä. Haastatteluihin osallistui kymmenen sosiaalityöntekijää. Haastattelut nauhoitettiin ja litteroitiin tekstimuotoon. Tämän jälkeen aineisto analysoitiin aineistolähteisen sisällönanalyysin avulla. Tutkimuskysymykset olivat :