Loppukäyttäjän yksityisyys IoT-perustaisessa älykodissa - Jylhä, Sami (2022)
Älykotien tietoturva ja loppukäyttäjän yksityisyyden suojaaminen on nyky-yhteiskunnassa tärkeässä asemassa Esineiden Internetin (IoT) yleistyessä ja älykodeissakin käytettävien IoT-laitteiden heterogeenisyyden kasvaessa. Tutkimuksen tavoitteena on sekä sovellustoimittajien, valmistajien että käyttäjien kannalta selvittää, millä toimintamalleilla loppukäyttäjän yksityisyyttä voidaan älykodissa vahvistaa. Varsinkin valmistajien kohdalla löytyy monia hyödyllisiä toimintamalleja, jotka olisi tärkeää standardoida yleisesti älykotijärjestelmiin. Esille tuodaan myös hyödyllisiä loppukäyttäjien toimintamalleja, joita noudattamalla heidän yksityisyytensä pysyisi paremmin turvassa.