”Harvemmin sitä nyt katsoo, kun ihminen kamppailee elämästään” : miten jalkapalloilija Christian Eriksenin sydämenpysähdystä käsiteltiin suomalaisissa urheilutoimituksissa? - Porvari, Riku (2022)
Tanskalaisjalkapalloilija Christian Eriksen sai sydämenpysähdyksen Euroopan mestaruuskilpailuiden ottelussa 12. kesäkuuta 2021. Tapahtunut oli yksi vuoden puhutuimmista urheilu-uutisista. Tilanteen poikkeuksellisuutta Suomessa korosti, että sairauskohtaus tapahtui Tanskan ja Suomen jalkapallomaajoukkueiden välisessä ottelussa. Käynnissä oli Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen arvoturnausottelu. Tässä maisterintutkielmassa tutkittiin, millaisin tavoin Eriksenin sydämenpysähdystä käsiteltiin Helsingin Sanomien, Iltalehden ja Ylen verkkosivujen urheiluosastoilla. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää, millaisia päätöksiä uutisoinnin sisällöistä tehtiin mainituissa urheilutoimituksissa.