Lyhytaikaisvankien tukeminen kohti rikoksettomuutta - Luostarinen, Ella (2022)
Tutkielmani kuvaa lyhytaikaisvankien rikollisuudesta irtaantumista eli desistanssia. Tutkielman tavoitteena on selvittää, miten lyhytaikaisvankia voi tukea desistanssiprosessissa vankisosiaalityön keinoin. Tutkimusmenetelmänä on kuvaileva kirjallisuuskatsaus. Tutkielman aineisto koostuu 13:sta verkossa saatavilla olevasta, v. 2009–2022 julkaistusta yhteiskuntatieteellisestä suomen- ja englanninkielisestä vertaisarvioidusta tieteellisestä tutkimusartikkelista (joista kolme kirjallisuuskatsauksia), teoreettisesta kirjallisuudesta, yhdestä yhteiskuntatieteellisestä akateemisesta väitöskirjasta sekä kolmesta Oikeusministeriön, Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ja Rikosseuraamuslaitoksen julkaisusta.