Sosiaalityön uudet tuulet : yhteisöllinen puutarhatoiminta hyvinvointia tuottamassa - Ämmälä, Pinja (2022)
Sosiaalityössä tarvitaan voimavaraistavia ja eheyttäviä keinoja, joiden avulla pyritään muutokseen asiakkaiden haastavissa elämäntilanteissa. Nämä huomioon ottaen Green Care -toiminta voidaan nähdä yhtenä mahdollisena väylänä toteuttaa sosiaalityötä. Ihmisten kiinnostus luontoa ja sen mahdollistamia hyvinvointivaikutuksia kohtaan tulee todennäköisesti kasvamaan tulevaisuudessa, minkä vuoksi tietämys luonto- ja eläinavusteisista menetelmistä olisi tärkeää myös sosiaalityön kentällä. Kandidaatintutkielmassa herättelen lukijoita pohtimaan, kuinka he pystyisivät yhdistämään omassa työssään sosiaalityötä ja luontoa lähemmäs toisiaan.