Ohjelmistokehittäjien näkemykset Scrum Masterin ihmistaidoista - Sallila, Tuomas (2022)
Ketteriin menetelmiin lukeutuva Scrum-ohjelmistokehitys perustuu tiiviiseen tiimityöskentelyyn, jossa Scrum Masterilla on oma johtajaroolinsa. Ketterissä menetelmissä keskiössä onkin vahva vuorovaikutteisuus erityisesti Scrum-tiimin toimijoiden – ohjelmistokehittäjien, tuotteenomistajan ja Scrum Masterin – välillä. Roolissa ollaan vastuussa tiimin Scrum-työskentelyn mahdollistamisesta ja fasilitoinnista. Samanaikaisesti palvelevaa johtamista toivotaan, mikä haastaa perinteisen johtamisen arvoja. Palvelevassa johtajuudessa inhimillinen toimijuus on keskiössä muiden ihmisten käskemisen ja kontrollin sijasta. Juuri tämän vuoksi taitavasti, kypsästi sekä nykyaikaisesti ihmisiä johtava Scrum Master voi merkittävästi tehostaa ketterän tiiminsä työskentelyä. Tutkielman alkuosa toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Sen aikana jo aikaisemmin havaittujen projektipäällikön tärkeimpien ihmistaitojen pohjalta luotiin Scrum Masterin tärkeiden ihmistaitojen viitekehys. Tutkielman jälkimmäinen osio muodostui empiirisestä tutkimuksesta, jossa suomalaisten ohjelmistokehittäjien näkemyksiä tiedusteltiin Scrum Masterin ihmistaitoihin liittyen. Empiirinen aineisto kerättiin haastatteluin. Aineiston analyysissä hyödynnettiin kirjallisuuskatsauksen lopuksi luotua Scrum Masterin tärkeiden ihmistaitojen viitekehystä. Ohjelmistokehittäjät muodostavat Scrum-tiimin luovan ja suorittavan ytimen, minkä seurauksena heidän näkemyksiään Scrum Masterin ihmistaidoista on kriittistä tiedostaa. Tulosten perusteella Scrum Master kykeneekin optimoimaan omaa ihmisjohtajuuttaan, mikä mahdollistaa IT-projektien onnistumista ruohonjuuritasolta lähtien. Ohjelmistokehittäjien validoimana Scrum Masterin ihmistaitojen listaukseen päätyi kuusi tärkeää taitoa. Tärkeitä ihmistaitoja olivat: Muiden johtaminen (1), Muihin vaikuttaminen (2), Aito ja empaattinen käyttäytyminen (3), Konfliktin hallinta (4), Kulttuurituntemus (5) ja Kommunikaatio (6).