Aktiivisen kansalaisen ja vaikuttavan sosiaalityön poliittiset rationaliteetit ja hallinnan teknologiat uudistuvissa aikuissosiaalityön palveluissa : hallinnan analyysi aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön Tiekartta 2030-tulevaisuusselvityksestä - Nurminen, Ilona (2021)
Tämä kandidaatintutkielma tarkastelee aikuissosiaalityön Tiekartta 2030 -tulevaisuusselvityksessä ja laajemmin myös uudistuvissa sosiaalityön palveluissa esiintyviä poliittisia rationaliteetteja ja niihin sisältyviä teknologioita Michel Foucault’n hallinnan analytiikkaan pohjautuvalla teorialähtöisellä sisällönanalyysilla. Laajasta aineistosta valikoitui tarkasteluun kaksi itse määrittämääni – aktiivisen kansalaisen ja vaikuttavan sosiaalityön – poliittista rationaliteettia.