Varhaiskasvatuksen henkilöstön kokemuksia positiivisesta pedagogiikasta ja positiivisen pedagogiikan ilmentymisestä pedagogisessa toiminnassa - Purola, Anniina (2022)
Tämä proseminaaritutkimus käsitteli positiivista pedagogiikkaa. Tutkimuksessa tarkasteltiin varhaiskasvatuksen henkilöstön kokemuksia positiivisesta pedagogiikasta ja positiivisen pedagogiikan ilmentymisestä varhaiskasvatuksen pedagogisessa toiminnassa. Tutkimuksen tutkimusotteena käytettiin laadullista eli kvalitatiivista tutkimusotetta ja metodologisena lähestymistapana fenomenologiaa. Tutkimukseen osallistui varhaiskasvatuksessa työskenteleviä varhaiskasvatuksen opettajia ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajia sekä muutama muu kasvatus- ja opetusalalla työskentelevä työntekijä. Tutkimusaineisto kerättiin verkkokyselynä ja analysoitiin sisällönanalyysin keinoin. Tutkimustuloksista selvisi, että tutkimukseen osallistuneet tiesivät positiivisesta pedagogiikasta ja käyttivät sitä pedagogisessa toiminnassaan. Tulosten mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstön kokemukset positiivisen pedagogiikan käyttämisestä sisälsivät hyviä ja huonoja kokemuksia ja positiivista pedagogiikkaa käytettiin osana varhaiskasvatuksen pedagogista toimintaa tietoisesti tai tiedostamatta. Tutkimuksen merkitys korostui tärkeänä ja ajankohtaisena lapsille annettavan palautteen laadun ja merkityksen vuoksi