Tukiperhetoiminta lapsen näkökulmasta - Tietäväinen, Emmi (2022)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastelen lastensuojelun tukitoimena toteutuvaa tukiperhetoimintaa lapsen näkökulmasta. Tukiperhetoiminta on paljon käytetty, edullinen, eri osapuolten toimesta myönteiseksi oletettu ja koettu tukitoimi. Kirjallisuuskatsauksen avulla selvitän, millaisia haasteita tukiperhetoiminnassa on lapsen näkökulmasta. Keskeisenä aineistona kirjallisuuskatsauksessa käytän suomalaisia, tuoreita väitöstutkimuksia tukiperhetoiminnasta. Väitöstutkimuksissa on edustettuna kaikkien tukiperhetoiminnan osapuolten tuottama tieto ja kokemukset; ammattilaisten, tukiperheiden, lasten sekä heidän vanhempiensa. Yksi väitöstutkimuksista keskittyy kokonaan lasten kokemuksiin tukiperhetoiminnasta. Lisäksi kirjallisuuskatsauksen aineistona on monipuolisesti tukiperhetoimintaa, lastensuojelua ja avohuollon tukitoimia, sekä lapsen osallisuutta ja kohtaamista käsitteleviä teoksia, artikkeleja, raportteja ja julkaisuja.