Venäjänkielisten maahanmuuttajien liikkuminen ja liikkumisen esteet Huhtasuolla - Ukkonen, Jesse (2022)
Koko Suomen väestön terveyden kannalta katsotaan tärkeäksi, että fyysistä aktiivisuutta edistetään kaikki eri väestöryhmät huomioiden, sillä fyysinen aktiivisuus vaikuttaa monin eri keinoin ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja koko yhteiskunnan toimintaan. Suomea on pidetty monin tavoin yhtenä tasa-arvon mallimaana, mutta suomalaisessa liikuntakulttuurissa tasa-arvossa ja yhdenvertaisuudessa katsotaan esiintyvän edelleen puutteita esimerkiksi etniseen tasa-arvoon liittyen. Maahanmuuton seurauksena Suomessa asuu lukuisista eri kulttuuritaustoista tulevia henkilöitä, joilla on taustansa johdosta monia liikkumiseen ja fyysiseen aktiivisuuteen liittyviä erityisiä tarpeita.