Asuminen siirretyssä pohjalaistalossa : talo kertoo asumisesta asukkaiden kertomuksissa - Tuovinen, Auni (2022)
Pohjalaistalo edustaa suomalaisen rakennusperinnön malliesimerkkiä. Se on hirsirunkoinen suomalaiseen haastavaan ja vaihtelevaan ilmanalaan soveltuva rakennus, joka on lamasalvostekniikan ansiosta tarvittaessa muunneltava, korjattava, siirrettävä ja kierrätettävä. Pohjalaistalon säilymisen kannalta talon siirtäminen on hyvä vaihtoehto silloin kun sen säilyminen nykyisellä paikallaan ei ole mahdollista.