"Mä ajattelen niitä lasten onnistumisen kokemuksia" : opettajien käsityksiä joustavan esi- ja alkuopetuksen toteuttamisessa omassa työssään - Laitinen, Mari (2022)
Tämän pro gradu- tutkielman tarkoituksena on tutkia opettajien käsityksiä joustavan esi- ja alkuopetuksen toteuttamisesta osana omaa työtään. Tutkimus on toteutettu pienessä keskisuomalaisessa kunnassa. Tutkimukseen osallistui kuusi opettajaa, jotka työskentelivät tutkimuksen aikaan, lukuvuonna 2021- 2022, saman kunnan kolmessa eri koulussa. Haastateltavien työkokemus opettajana vaihteli yhdestä vuodesta kahteenkymmeneen vuoteen. Tutkimus perustuu fenomenografiseen tutkimusmetodiin, jossa pyritään tutkimaan ihmisten erilaisia käsityksiä sekä niiden ulottuvuuksia ilmiöistä tai ympäristöistä. Tutkimusaineisto kerättiin avoimen teemahaastattelun keinoin. Tutkimus toteutettiin yksilöhaastatteluina.