Sidosryhmät luovan tuhon tuho? - Gummerus, Erkka (2022)
Tämän maisterintutkielman tarkoituksena on selvittää, kuinka sidosryhmäteorian mukainen strateginen johtaminen vaikuttaa kansantalouden tuotantopanosten uudelleen kohdentumiseen vaikuttavaan luovaan tuhoon. Sidosryhmäteorian mukaan johtamisen tarkoituksena on tuottaa arvoa yrityksen kaikille sidosryhmille pelkkien osakkeenomistajien sijaan. Luova tuho on yritysten innovoinnin kautta tapahtuvaa kansantaloudessa tapahtuvaa tuotantorakenteen uudelleen kohdentumista, sillä juuri innovaatioiden kautta yritykset pystyvät saavuttamaan paremman kilpailullisen aseman markkinoilla, ja onnistuneen innovaatioprosessin vuoksi myös yritykset ovat tuloksellisia. Tutkielman pääasiallisena tarkastelun kohteena on sidosryhmäjohtamisen vaikutus yritysten innovointiin sekä yritysten tuloksellisuuteen.