The effect of quantitative easing on real estate prices - Lyytinen, Laura (2022)
Tämä tutkimus arvioi määrällisen elvytyksen vaikutusta kiinteistöjen hintoihin Yhdysvalloissa ja euroalueella vuosina 2003–2021. Yhtäaikainen kiinteistöjen hintojen nousu ja keskuspankkien elvyttävä rahapolitiikka on herättänyt kysymyksiä näiden muuttujien välisestä yhteydestä. Tämä tutkimus hyödyntää faktorianalyysiin perustuvaa vektoriautoregressiivistä mallia sekä 72 muuttujan tutkimusaineistoa eritelläkseen keskuspankkien laajojen arvopaperiostojen vaikutuksia kiinteistöjen hinnanmuodostukseen. Vaikutuksia arvioidaan erikseen asuin- ja liikekiinteistösektoreiden osalta.