The use of music in Otava's Scene EFL learning materials for Finnish secondary school - Ahosola, Otso (2022)
Musiikkia voidaan käyttää osana kielten oppituntia. Musiikilla ja kielellä on havaittavia neurologisia yhteyksiä aivoissa ja musiikilla on havaittu olevan positiivisia vaikutuksia luokassa. Oppikirjat voivat tarjota sisältöä tai ohjeistusta musiikin mielekkääseen ja akateemisesti hyödylliseen sisällyttämiseen opetukseen. Tämä tutkielma tutkii kuinka musiikkia käytetään kielen opetuksen välineenä Otavan Scene kirjasarjassa sekä oheisessa nettimateriaalissa. Vaikka Scene kirjasarja kokoaa vaikuttavan määrän aiheittain kategorisoituja musiikkikappaleita opettajien käyttöön, kirjasarjan suunnittelijat jättävät pedagogisen toteuttamisen opettajien harteille. Kaiken kaikkiaan musiikki on esitetty enemmänkin valinnaisena lisänä opettajille varteenotettavan kielen oppimisen työkalun sijaan.