Tekoälypohjaisen automaattisen menetelmän arviointi sädehoidon annossuunnittelussa käytettävien elinten rajaamisessa - Raiskinmäki, Emilia (2022)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkittiin tekoälypohjaisen automaattisen menetelmän (Siemens OrgansRT, AI-Rad Companion) kliinistä suorituskykyä kriittisten elinten rajaamisessa, eli segmentoinnissa. Sädehoidon annossuunnitelma tehdään potilaskohtaisesti ja etenkin segmentointi vie runsaasti työntekijöiden aikaa. Työajan säästämiseksi segmentointiin on kehitetty automaattisia tekoälypohjaisia menetelmiä. Menetelmien toimivuutta täytyy kuitenkin arvioida ennen kliinistä käyttöönottoa.