Nuorten resilienssin ilmeneminen ja tukeminen - Helimäki, Taavi (2022)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa käsitellään resilienssin määritelmää, ilmenemistä ja tukemista lapsilla ja nuorilla eri ympäristöissä. Käsitteenä resilienssi ei ole uusi, mutta Suomessa resilienssiä on vasta viime aikoina alettu käyttää enemmän jokapäiväisessä puheessa. Kansainvälisesti resilienssin käsite on noussut pinnalle 2000-luvun vaihteessa ja kansainvälinen ja kotimainen resilienssitutkimus on lisääntynyt vuosi vuodelta. Tähän on vaikuttanut muun muassa mielenterveyden ympärillä käytävän keskustelun lisääntyminen ja korostunut tarve psyykkisen terveyden tukemiseen. Työssä etsitään ensin vastausta kysymykseen: mitä on resilienssi ja miten se ilmenee? Toiseksi selvitetään, mitä tarkoittaa resilienssin tukeminen ja miten lasten ja nuorten resilienssiä voi tukea erilaisissa ympäristöissä. Kolmanneksi haettiin tietoa persoonallisuuden piirteiden vaikutuksesta resilienssiin.