Signifying American identity in the video game "Red Dead Redemption 2" - Mäkinen, Saija (2022)
Tämä kandidaatintutkielma tutkii amerikkalaisuuden representaatiota Arthur Morganin hahmon kautta videopelissä Red Dead Redemption 2 (Rockstar Games. 2018). Representaatio konseptina perustuu Stuart Hallin representaatioteoriaan ja soveltuvia teoreettisia käsitteitä diskurssintutkimuksen saralta sovelletaan videopelikontekstiin. Koska videopelit ovat verrattain uusi tutkimuksenala, ja representaatiotutkimus edustaa vain osaa siitä, tämä kandidaatintutkielma tahtoo kannustaa osallistumista tälle pienelle, mutta kasvavalle tutkimuskentälle.