Mobiilipelien käyttö stressin lievitykseen - Muraja, Martti (2022)
Tässä pro gradu -tutkielmassa pyritään selvittämään, onko ilmaisilla mobiilipeleillä vaikutusta stressin vähentämiseen. Käyttäjät vastasivat tunnetilan profiiliarvion pohjalta tehtyyn kyselyyn, pelasivat kymmenen minuutin ajan ilmaisia mobiilipelejä tai tekivät jotakin muuta rauhoittavaa ja vastasivat sen jälkeen toiseen samanlaiseen kyselyyn. Kysely toteutettiin nimettömästi. Vertailin näitä kyselytuloksia toisiinsa ja pyrin selvittämään, vaikuttavatko mobiilipelit koetun stressin määrään. Pääasiallisena lähteinä käytin psykologian alan julkaisuja ja peleihin liittyvää akateemista kirjallisuutta.