“I utilize those resources that are given to us” : middle management strategic agency and participation through the lens of social positioning and practices - Lehtimäki, Anne (2022)
Esimiehillä on usein keskeinen rooli yrityksen strategiaprosessissa. He usein toimivat organisaation ylimmän johdon ja työntekijöiden välillä, sekä vastaanottavina että välittävinä tahoina. Esimiehet eivät kuitenkaan ole passiivisia jalkauttamisessa, vaan heillä on aktiivinen rooli strategian omaksumisessa ja harjoittamisessa, strategisina toimijoina. Tämän tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä toimii yksi strategian tutkimusaloista, strategia sosiaalisena käytäntönä (eng. Strategy-as-Practice, SAP), jonka rooli on korostunut etenkin viimeaikaisessa strategiatutkimuksessa. SAP tutkii sosiaalisia käytäntöjä strategisen toiminnan takana. Yksilön ja kontekstin välistä suhdetta huomioidakseen voidaan ajatella, että toimijoiden ja sosiaalisten käytäntöjen välinen vuorovaikutus tuo struktuuria esille. Tämä tutkimus pyrkii huomioimaan tätä tutkimalla esimiesten strategista toimijuutta ja strategiaan osallistumista sekä sosiaalisten asemien että käytäntöjen kautta. Tämän työn tutkimusantina on se, että se pyrkii laajentamaan SAP-tutkimusta strukturalistisilla ja sosiokognitiivisilla lähestymistavoilla huomioidakseen sekä toimijuutta että struktuuria (organisaatiotason systeemi) yhtäläisesti.