VO2max:n korrelaatio suoran testin maksimiteholla tehdyn kuormituksen kestoon ja hermolihasjärjestelmän sekä kestävyyssuorituskyvyn palautumiseen - Kaasinen, Sasu (2022)
Maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) merkityksestä palautumisessa löytyy kirjallisuudesta selkeää näyttöä. Suurin osa tästä näytöstä liittyy kuitenkin kuormituksiin, joissa palautumisjaksot ovat olleet lyhyet (alle pari minuuttia). VO2max:n vaikutusta palautumiseen pidemmällä aikavälillä (10–15 minuuttia) on tutkittu vähemmän. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, onko VO2max:lla korrelaatiota hermolihasjärjestelmän ja kestävyyssuorituskyvyn palautumiseen. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää, onko VO2max:lla korrelaatiota suoran testin maksimiteholla (Pmax) tehdyn kuormituksen kestoon (Tlim).