Monikielisten perheiden käsityksiä vuorovaikutuksessa ilmenevistä relationaalisista jännitteistä - De Michele, Maristella (2022)
Tämän tutkielman tavoitteena oli kuvata ja jäsentää monikielisten perheiden käsityksiä oman perheen vuorovaikutuksessa ilmenevistä relationaalisista jännitteistä. Monikielisten perheiden vuorovaikutusta tarkastellaan relationaalisen dialektiikan teoriasta käsin. Tarkastelun kohteena on erityisesti vuorovaikutuksessa tapahtuva merkitysten luomisen prosessi. Teoria tarkastelee vuorovaikutuksessa ilmeneviä vastakkaisia diskursseja ja sitä, kuinka diskurssien vuorovaikutus rakentaa vuorovaikutusosapuolten yhteistä todellisuutta.