Exploring one's multilingual language awareness : a material package for remedial foreign language teaching - Pentikäinen, Titta (2022)
Oppilaiden kielitietoisuuden ja monikielisyyden tukeminen ovat perusopetuksen opetussuunnitelman perusteista (OPH 2016) kumpuavia tavoitteita, jotka eivät rajoitu pelkästään kielten luokkahuoneisiin, mutta niiden merkityksen voi sanoa korostuvan kieltenopiskelussa. Niitä kehittämällä voi myös auttaa oppilaita, jotka syystä tai toisesta kokevat kieltenopiskelun vaikeaksi tai epämotivoivaksi. Esimerkiksi metakielellisten ajattelutaitojen tai oman monikielisen varannon hyödyntämisen kehittyminen voi johtaa kieltenopiskelun sujuvoitumiseen, ja kieliin tai niiden käyttöön liittyvien asenteiden ja ennakkokäsitysten työstäminen voi parantaa opiskelumotivaatiota.