Fullmetal Alchemist -mangan Envy-hahmo kateuden personifikaationa : ikonografinen vertailu 1300-1500-lukujen Invidia-kuvastoon - Ronkainen, Heiska (2022)
Tutkielmassa pyritään selvittämään ikonografista ja laadullista menetelmää apuna käyttäen soveltuuko Fullmetal Alchemist -mangasarjan Envy-hahmo kateuden personifikaatioksi. Tutkimus tapahtuu vertailemalla Envyä keskiajan (n.400-1400) ja renessanssin (n.1400-1600) Invidia (kateus) -kuvastoon. Valituista teoksista sekä Envyn hahmoista eritellään ikonografista menetelmää käyttäen attribuutteja ja tämän jälkeen attribuutteja teemoitetaan analyysin yhteydessä tarkoituksena löytää yhteyksiä ja eroavaisuuksia. Tutkielman aikana tulee ilmi, että Envy jakaa monia attribuutteja Invidian kanssa, vaikka tämä ei pädekään kaikkiin Envyn esittämiin muotoihin. Tulosten perusteella Envy kuitenkin lukeutuu yhdeksi moderneista kateuden personifikaatioista.