Tietovarastojen hyödyt ja haasteet - Tornberg, Antti (2022)
Nykymaailmassa dataa kertyy paljon useista eri järjestelmistä. Yritykset hyödyntävät dataa vaihtelevasti ja usein se tapahtuu operatiivisen järjestelmän kautta. Tietovarasto on keskitetty, operatiivisesta järjestelmästä irrallinen tallennuspaikka yrityksen datalle. Tietovarasto mahdollistaa historiatiedon säilyttämisen ja analysoinnin yhdessä reaaliaikaisen raportoinnin kanssa. Tulevaisuuden trendejä on myös mahdollista ennustaa ja mallintaa tietovaraston datan avulla. Tietovarastojen käyttöön ja tietovarastoprojekteihin liittyy kuitenkin haasteita. Tässä kirjallisuuskatsauksessa käsitellään tietovaraston mahdollisuuksia yrityksen liiketoiminnan kannalta, sekä aiemmin tunnistettuja ongelmia ja haasteita. Oikein käytettynä tietovarasto on tehokas työkalu, josta on paljon apua yritysjohdon päätöksenteon tueksi.