Language in Instagram captions : language choices between English and Finnish - Källroos, Iida (2022)
Kielellinen näkökulma jää usein huomioimatta, kun puhutaan ilmaisesta sosiaalisen median alustasta Instagramista, jonka käyttö perustuu pääosin visuaalisen sisällön jakamiseen. Instagram-kuvatekstin ja kielivalintojen avulla on mahdollista konkreettisesti ilmaista itseään sekä viestiä muun muassa ajatuksiaan, mielipiteitään, asenteitaan sekä arvojaan. Tämän tutkimuksen painopiste oli tutkia kielivalintoja kaksikielisten englanti-suomi Instagram-tilien kuvateksteissä, ja näin ollen yleisesti lisätä tietämystä ajatuksista kielivalintojen takana.