"Kappale kissojen varhaista historiaa" : Mauri Kunnaksen Kuningas Artturin ritarit parodiana pyöreän pöydän ritareista - Kihlström, Aada (2022)
Tutkimuksessa tutkittiin miten Mauri Kunnaksen teos Kuningas Artturin ritarit toimii parodiana Kuningas Arthurin ja pyöreän pöydän ritareiden taruista. Tarkoituksena oli selvittää miten parodia näkyy Kunnaksen teoksessa ja miten tarina eroaa alkuperäisestä tarusta. Tutkimuksen aineistona toimi Kunnaksen kuvakirja Kuningas Artturin ritarit (1997) ja Thomas Maloryn Le Morte d’Arthur (2015 painos, alkuperäinen 1485). Aineistoja vertailtiin toisiinsa sisällöllisesti ja Kunnaksen teosta tutkittiin parodian näkökulmasta. Kunnaksen teoksessa keskityttiin erityisesti kuningas Artturin alkutaipaleeseen sekä loppuun Mortte Mustan toimesta, Lancelotin ja kuningatar Ginneveerin suhteeseen, ritari Soppakouraan ja Graalin maljan löytäneeseen Galahadiin. Kunnaksen teos jäljittelee Le Morte d’Arthurin tapahtumia uskollisesti muutamaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Kuningas Artturin ritarit on lapsiystävällinen parodiaversio pyöreän pöydän ritareista, joka käyttää kuvaa ja ruokaa luodakseen huumoria.