Suomalaisten sinfoniaorkesterien kaanon ja ohjelmistoprofiili 2010-luvulla - Tähkäpää, Aapo (2022)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan suomalaisten sinfoniaorkesterien kaanonia ja ohjelmistoprofiilia 2010-luvulla. Suomalaisten orkesterien esittämistä ohjelmistoista ei ole olemassa paljoakaan aiempia selvityksiä, mutta sellainen tarjoaa paitsi pohjamateriaalia historioitsijoille, myös parhaimmillaan konkreettista reflektointipohjaa orkesterien toiminnan jatkokehittämisille. Taiteiden vakiintuneita valiojoukkoja tavataan kutsua kaanoniksi, joten erityisesti kaanonin selvittäminen tuli tutkimuksen osalta kysymykseen.