"I wanted to prove myself that I'm not stupid" : learning disabilities and language anxiety - Torvinen, Anni (2022)
Oppimisvaikeuksilla voi olla monenlaisia merkityksiä yksilölle niin koulumaailmassa, kuin sen ulkopuolellakin. Aiemmassa tutkimuksessa on huomattu, että kokemukset kieliahdistuksesta tuntuvat usein kulkevan käsi kädessä oppimisvaikeuksien kanssa. Näitä aiheita on tutkittu jonkin verran yhdessä, mutta tuen käsitettä on harvemmin liitetty mukaan aiemmassa tutkimuksessa. Tästä syystä tämä tutkimus keskittyi käsittelemään oppimisvaikeuksiin liitettyjen merkitysten, kieliahdistuksen kokemuksen ja oppilaiden tukemisen keskinäistä suhdetta muutamista eri näkökulmista.