Selkäydinvammaisten henkilöiden kokemukset osallistumista rajoittavista ympäristötekijöistä Suomessa (FinSCI-tutkimus) - Saarimäki, Sanna-Mari (2022)
Ympäristötekijät voivat edistää tai rajoittaa selkäydinvammaisten henkilöiden osallistumista. Suomessa asuvien selkäydinvammaisten henkilöiden kohtaamia ympäristöstä aiheutuvia rajoitteita ei ole aiemmin tutkittu, mutta niiden selvittäminen on olennaista, jotta voidaan kehittää mahdollisuuksia yhdenvertaiseen ja esteettömään osallistumiseen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten Nottwil Environmental Factors Inventory Short Form (NEFI-SF) -mittariin kuuluvat ympäristötekijät vaikeuttivat suomalaisten selkäydinvammaisten henkilöiden osallistumisen mahdollisuuksia heidän oman arvionsa mukaan. Lisäksi tarkasteltiin, miten sukupuoli, ikä, vammautumisesta kulunut aika ja vamman vaikeusaste olivat yhteydessä ympäristötekijöistä aiheutuviin koettuihin osallistumisrajoitteisiin.