Kirjoittaminen aktivismina - Savolainen, Päivi (2022)
Tarkasten maisterintutkielmassani kirjoittamista aktivismina kahden ammatikseen kirjoittavan – Mia Takulan ja Miko Kivisen – kokemuksessa, sekä reflektoin tutkielmaani sisältyvässä esseessä nautintoaktivismin henkisiä ja kulttuurisia esteitä. Tutkimusotteeni on fenomenologinen, ja sovellan etenkin Robert Yagelskin näkemyksiä. Hyödynnän myös kirjoittamisen ekologian ja posthumanistisen teorian näkökulmia. Tutkin häpeää ja repressiota nautintoaktivismin hidasteina performatiivisen kirjoittamisen keinoin laaditussa esseessäni, joka on tieteellisen kirjoittamisen ja henkilökohtaisen esseen hybridi.