”My God. It's 1962 all over again.” : kylmän sodan uhkakuvat 1980-luvun scifi- ja toimintaelokuvissa - Kiukas, Janita (2022)
Kandidaatintutkielmani tarkoituksena on vastata siihen, miten ydinsodan uhkakuvat ja pelot sekä sen aikainen politiikka lännessä, mikä kietoutui 1980-luvun alussa tiukasti presidentti Reaganin uhkaavaan ydinasepolitiikkaan, heijastuivat 1980-luvun elokuviin. Tarkastelen, kuinka elokuvissa näytetään aikakaudelle ominaista turvattomuutta sekä miten ja millaista viholliskuvaa Neuvostoliitosta luotiin länsimaalaisissa elokuvissa. Lisäksi analysoitavanani on yksi Neuvostoliittolainen elokuva, josta tarkoituksenani on tarkastella idän luomaa uhkakuvaa lännestä ja ydinsodasta selviytymistä.